Activiteiten

Onderstaande kernactiviteiten voeren wij uit in samenwerking met alle partners op het gebied van armoedebestrijding in Geldrop-Mierlo, onder andere via het Armoedeplatform van de gemeente Geldrop-Mierlo.

  • Financiële hulp door het verstrekken van leningen, zowel renteloos als rentedragend afhankelijk van budgetmaatjegeldrop-mierlo.nl de persoonlijke situatie.

  • Administratieve en financiële begeleiding door gecertificeerde vrijwilligers van de werkgroep Budgetmaatje Geldrop-Mierlo. Meer over budgetmaatje zie de site; budgetmaatjegeldrop-mierlo.nl In samenwerking met de afdeling schuldhulpverlening van de gemeente Geldrop-Mierlo-in contacten met vrijwillige en professionele hulpverleners op het gebied van Armoedebestrijding

  • Hand- en spandiensten in bijzondere situaties zoals afsluiting nutsvoorzieningen, huurachterstand en dergelijke.

  • Deelname aan caravanproject van de Vincentiusvereniging Nederland, waarbij mensen die door financiële omstandigheden al jaren geen vakantie meer hebben kunnen houden, een week in de gelegenheid te stellen om alle dagelijkse beslommeringen achter zich te laten. We hebben de mogelijkheid om via Vincentius Nederland een week vakantie te regelen voor onze doelgroep

  • Jaarlijks dagje uit voor kinderen van 4 jaar tot 12 jaar van de deelnemers/hulpvragers, waar we mee te maken hebben. Onder andere vanuit BudgetMaatje, CMD gemeente Geldrop-Mierlo, de Voedselbank, Stichting Leergeld of de LEV-groep.  

  • Incidentele financiële hulpverlening.

  • Ondersteunen projecten die vallen binnen onze doelstelling.

Vincentiusvereniging Conferentie H. Maria Brigida

Helze 7 - 5662 JE - Geldrop - tel: 06 41904481 - email: vincentiusgeldrop@gmail.com

Rsin : 8062.60.816 KvK : 40235204

© Copyright 2019 Vincentiusvereniging Conferentie H. Maria Brigida. Powered by Peter Klinkenberg.